Yeguada SK

Direktlänk till inlägg 30 november 2015

En ny riktning här i livet!

Av Sara Karlsson - 30 november 2015 16:02

Tänk vad saker kan ta sig en ändring på bara ett år? Nu känns det som saker händer i en rasande fart och man hinner knappt med längre. Därav har även bloggen fått lida, jag har ingen tid att slå ner häcken vid datorn och skriva. Fullt upp nästan hela tiden.

Man jobbar nu och står i dagarna i ända och sedan är det bara hem och ta rätt på hästarna. De har inte hänt särskilt mycket utan de rullar på. Visserligen har stona vart väldigt påfrestande med mycket tokerier på sista tiden.

Nu hoppas jag de tagit paus från det och håller sig lugna.


Ridningen har även fått en paus, skit tråkigt och Lugareño är pigg som en mört. När man väl är igång då är det kolsvart ute och då är man inte alls sugen på att ge sig ut. Jag sover fortfarande fm framåt lunch så de tar ett tag innan man är igång.

Vi har iallafall fått en yngre tjej som kommer hit några ggr i veckan och hjälper till med stallet. En mycket duktig tjej som gilalr att pyssla å dona. Förhoppningsvis ska hon få prova rida Nisse lite.


Även Araña är tingad, hon kommer att göra Picarona sällskap uppe i boden. Araña är en av mina favoriter som fötts här på gården och de kommer kännas när hon åker, om nu allt går som de ska. Litet tag kvar.

Cubanita med föl har jag fnuderat på att sälja, alt lånas ut på foder. Med allt som sker just nu så kommer de möjligen bli en liten paus i aveln. Ibis kommer betäckas om till våren sedan får vi se om vi tar en till. Satsar istället på den yngre generationen och ev sparas Nabrisas föl som kommer i maj. De återstår att se, dock brukar de säljas ganska fort, vilket jag förstår, de är kanon hästar.


MEN att sluta med hästar behöver man inte oroa sig för. Vi kommer fortfarande ha några till försäljning och finns tiden kanske en ridhäst köps in för försäljning. Men de får nog tas emot våren.

Ibis är nu också högdräktig, hoppas nog att hon kniper närmare januari, inte helt optimalt att få föl nu liksom. Även det fölet planeras att sparas så nu håller vi alla tummar och tår på ett sto.


Hade ut några tjejer här för ett litet tag sedan och fotade Pinturero, här är litet smakprov, är han inte vacker min underbara hingst?   

   

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sara Karlsson - 9 juni 2016 20:27

De händer väldigt mkt nu och hästantalet har minskat som de känns nu rejält. Sorpreza och Guapita (fröken Gul) är sålda men Sorpreza hade ingen plan alls att lämna Arboga. Gulan däremot klev på utan som helst bekymmer och åkte till sitt nya hem. Nu...

Av Sara Karlsson - 9 maj 2016 15:52

Sitter och tar en paus utanför stallet och tänkte att asch, varför inte dra till med ett blogginlägg. Tänk vad solen och vår kan göra med humöret. Glädjen till hästarna är tillbaka och de har hållt sin matte på gott humör. Trots det går det trots a...

Av Sara Karlsson - 25 april 2016 14:04

Tröttheten sitter som en smäck i kroppen, jippi. Man vill så mkt men de är som man trampar i kvicksand och kommer ingenstans. Vart ska man börja, hur ska man börja? Ja just nu är huvudet fullt i tankar. Betes perioden längtar jag efter då de känns ...

Av Sara Karlsson - 26 mars 2016 13:51

Ibland går de fort, vissa saker tar frustrerande lång tid. Nu är det påsk och jag får iallafall några lediga dagar förutom idag. Som vanligt far man runt för att slippa med vissa saker men man har fortfarande stallet att sköta. Mitt komma bort å bara...

Av Sara Karlsson - 20 mars 2016 12:20

Just nu känns de som man inte gör annat än å sitter i bilen och far runt mellan städerna Arboga och Köping. Eller så är man ute å jobbar och sitter och kör för det. Nog allt har man å göra, och det märks när man inte har det för då går man nästan i t...

Presentation


Yeguada SK

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards