Yeguada SK

Direktlänk till inlägg 28 april 2014

Snart drar avelssäsongen igång!

Av Sara Karlsson - 28 april 2014 16:14

Betäckningssäsongen drar alldeles snart igång och till dess ska de planeras en hel del. Dock är det ganska lugnt för som det ser ut nu kommer nog inte första stoet fören mitten på maj. Mina egna hoppas jag redan ska kunna dra iväg till helgen. Iallafall en.

På fredag ska jag över till Carina och Lugareño för att kolla till läget, bestämma lite om platser. Så gäller att man bokar i god tid till någon av våra hingstar då platserna kan vara ganska begränsade. Skulle någon dyka upp tidigare får de ta mina stons plats, vi kan ju alltid vänta. Även fast jag gärna vill ha de klrat så vi ganska snart kan tömma stallet.

Mina vackraste grabbar:

    

På fredag kommer även veterinären för att kika på L, dags för Cem-prover och DNA-typning. SKulle gjorts tidigare men den veterinären hade inte tid tidigare, attans. Detta var ju bestämt sedan tidigare. Så ska han även gå igenom besiktning så han är helt frisk och fräsch.

Tyvärr kommer han inte visas i sommar. Jag gissar på att herrn kommer ha fullt upp med damerna iallafall så han behöver mera tid för att klara av ett ordentligt ridprov, även fast jag så gärna skulle vilja ha honom bedömd nu som äldre.


Helgen rullade på i hagbygge, med sommarvärme och gassande sol blev man helt bränd. Igår kväll gick det riktigt riktigt tugnt att göra klart stallet. För lite vatten, de märktes. Men klart blev de å i igår fm fick lösdriftarna byta hage. De är ju inte mkt gräs alls, men de har lite att plocka med och eftersom de alla 3 är överdrivet tjocka så tyckte jag det var utmärkt matar sätt. Vi kör istället ut under kvällen hö som de kan äta på så de inte går helt hungriga. De får ingen hel rulle. Mkt mer arbete men får ta det då de har oroat mig bra länge nu.

Så nu har jag öppnat en rulle och delar den med stona som går inne om nätterna med lösdriftarna. Vill gärna ha så de kan äta mera men en hel rulle blir förstörd påengång. Nu när de varken rä dräktiga eller föl vid sidan behöver de ju inte så mkt heller.

Iallafall blev lösdrifarna överlyckliga att komma ut i ny hage med gräs, mkt bättre underlag dessutom. Stackars fölis i Picaronas mage lär hoppat runt som en flipperkula därinne. Men värmer i hjärtat och se dom så lyckliga.

Värre med stallhästarna, de såg på håll och alldeles gröna av avvund. Men allihopa hoppas jag ska ut på bete i juni åtminstone. Härligt :)

P lär dock inte få njuta sålänge till, hon måste tas in ganska snart men sålänge det inte ser akut ut får hon faktiskt gå därute. Hon brukar ge tecken ganska snart så då får hon komma in. Alt i helgen om bara ett av stona åker iväg.

Sen ska lösdriftarna få gå tillbaka till sin hage men sålänge de avverkar skog så har vi tagit bort all tråd, så ännu får de gå kvar. Röknar med en vecka

 


Tacita tränades även i fredags och lördags. Såå duktig hon är, även fast hon var vrång till en början släppte det mer och mer. Tygeltag fattar hon direkt trots bara grimma. Bromsen behöver nog övas lite xtra på bara.

 


Hade så gärna velat visa Tacita i Strägnäs men hon måste ha blivit avelsgodkänd först, så himla typiskt. Får se om vi satsar med henne på hösten, även Lugareño. Hmm.

Nä nu ska jag ut och ta rätt på de sista i stallet, så man kommer in tidigare. Se om de blir lite träning av T också. Orken är sådär idag..

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sara Karlsson - 9 juni 2016 20:27

De händer väldigt mkt nu och hästantalet har minskat som de känns nu rejält. Sorpreza och Guapita (fröken Gul) är sålda men Sorpreza hade ingen plan alls att lämna Arboga. Gulan däremot klev på utan som helst bekymmer och åkte till sitt nya hem. Nu...

Av Sara Karlsson - 9 maj 2016 15:52

Sitter och tar en paus utanför stallet och tänkte att asch, varför inte dra till med ett blogginlägg. Tänk vad solen och vår kan göra med humöret. Glädjen till hästarna är tillbaka och de har hållt sin matte på gott humör. Trots det går det trots a...

Av Sara Karlsson - 25 april 2016 14:04

Tröttheten sitter som en smäck i kroppen, jippi. Man vill så mkt men de är som man trampar i kvicksand och kommer ingenstans. Vart ska man börja, hur ska man börja? Ja just nu är huvudet fullt i tankar. Betes perioden längtar jag efter då de känns ...

Av Sara Karlsson - 26 mars 2016 13:51

Ibland går de fort, vissa saker tar frustrerande lång tid. Nu är det påsk och jag får iallafall några lediga dagar förutom idag. Som vanligt far man runt för att slippa med vissa saker men man har fortfarande stallet att sköta. Mitt komma bort å bara...

Av Sara Karlsson - 20 mars 2016 12:20

Just nu känns de som man inte gör annat än å sitter i bilen och far runt mellan städerna Arboga och Köping. Eller så är man ute å jobbar och sitter och kör för det. Nog allt har man å göra, och det märks när man inte har det för då går man nästan i t...

Presentation


Yeguada SK

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2014 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards